Můj čas na kafíčko

Bronzově opálená celé léto

I když mnohé celebrity si zakládají na bělostnosti pleti, u nás se pokožka snědá od slunce vnímá jako jeden ze symbolů zdraví i blahobytu.

Chytáte bronz a chcete, aby vám krásně opálená pokožka vydržela co nejdéle? Máme pro vás pár jednoduchých rad, jak na to.

Jste to, co jíte

Zaměřte se na oranžové druhy ovoce a zeleniny, jako jsou například mrkev, rajčata, meruňky, batáty, dýně nebo oranžové melouny. Obsahují důležité antioxidanty karotenoidy, které mimo jiné pomáhají pleti vyrovnat se s podrážděním.

Mrkev a šťáva z ní je nejlepším zdrojem karotenů.

Oranžové barvivo zároveň ovlivňuje melanin, tedy pigment, který je zodpovědný za bronzovou barvu kůže po opalování. Spolehnout se můžete také na potravinové doplňky, zejména na beta-karoten. Ty je ale nutné užívat delší čas a nejlépe ještě před opalováním.

Malé optické klamy

Samotné opálení můžete zvýraznit pomocí barev. Nejvýraznějšího efektu dosáhnete s bílou, ale skvěle zafunguje také černá a některé ostré odstíny růžové nebo tyrkysové. Není řeč pouze o oblečení, pomůže také vhodně zvolené líčení. Vyzkoušet můžete výrazné laky na nehty, bronzové a zlaté oční stíny nebo bronzer na tváře.

Záchrana na poslední chvíli

Pokud už vám opálení dává poslední sbohem a vy se ho stále ještě nechcete vzdát, nicméně na přírodní slunění už opravdu není žádná šance, je tu poslední možnost. Právě to je ta správná chvíle pro samoopalovací přípravky.

Jejich kvalita je stále vyšší, kromě toho, že jsou voděodolné, jsou i stěru odolné, takže se nemusíte bát obarveného oblečení. Aplikace takových přípravků je snadná a výsledek dokonalý. Pokud se pro samoopalovací krémy nebo mléka rozhodnete, ošetřete nejdřív pokožku jemným peelingem.

Existují i urychlovače opalování.

Poté samoopalovací přípravek naneste, rozetřete a pak už pokožku především hydratujte jak zvenčí, tak zevnitř. K zachování snědé kůže např. od moře přispívá také prozíravá volba prostředků, jež používáte ve sprše.

Používejte proto kosmetiku, která pokožku nedráždí a nevysušuje. A používáte-li bezvodovou kosmetiku, nanášejte ji vždy na vlhkou pleť, aby se získaná hydratace mohla uzamknout v kůži.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden