Můj kousek štěstí

Broskve a nektarinky pro zdraví i zářivou pleť

Toto šťavnaté a příjemně aromatické ovoce vás občerství, dodá spoustu prospěšných látek a osvěží a rozjasní vaši pokožku.

Broskve jsou skvělou přesnídávkou pro všechny věkové kategorie. Sametové chlupaté plody broskvoně, stejně jako hladké a lesklé nektarinky jsou z 85% tvořeny vodou.Jejich konzumací si tedy doplňujeme tekutiny a zároveň tělu dodáváme ovocné cukry, které se okamžitě uvolňují do krve – broskve proto působí povzbudivě na naše tělo i mozek. V broskvích a mandarinkách jsou vedle vitaminu C v poměrně vysoké dávce zastoupené karoteny.Tyto antioxidanty chrání naše tělo před volnými radikály a dodávají svěžest, odolnost a zdravou barvu naší kůži. V broskvích nalezneme i vitaminy B, které blahodárně působí na naše nervy, pokožku a celkovou imunitu.V tomto lahodném ovoci naleznete také hořčík, fosfor, draslík, zinek, železo a vápník.

Pro dobrou náladu

Kombinace výše zmíněných látek, zejména pak niacinu a hořčíku, dává broskvím a nektarinkám pozitivní vliv na nervový systém. Povznášejí naši mysl, uklidňují nás a pomáhají nám dostat se do pohody. Broskve působí detoxikačně, močopudně a lehce projímavě, podporují hubnutí a celkově přispívají k dobré kondici a vitalitě. Broskve a jejich výtažky se díky bohatému zastoupení prospěšných látek přidávají i do mnoha kosmetických výrobků.Chcete vyzkoušet pleťovou masku? Úplně vám postačí jeden zralý plod. Ten zbavíte slupky a vidličkou rozmačkáte na jemno. Po důkladném omytí pleti kašovitou hmotu jednoduše nanesete na tvář, krk a dekolt a necháte působit 15 minut.Poté masku smyjete vlažnou vodou. Broskev vaši kůži zhydratuje, zvláčí, jemně vypne a dodá jí mladistvý vzhled. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden