Broskvový krém s vaječným koňakem

Broskový koláč je vynikající, ale ještě lepší jsou broskve naložené ve vaječném koňaku s lehkým nadýchaným krémem.


Ingredience:


300 ml zakysané smetany 


1 vanilkový lusk 


2 velké zralé broskve 


2 dcl vaječného koňaku 


1 hřebíček 


Postup:


Připravte si dvě buclaté sklenice o objemu zhruba 300 ml, do kterých budete dezert servírovat. Nakrájejte si broskve na měsíčky a zalijte je vaječným koňakem. Přidejte hřebíček. Nechte je v lednici odpočívat po dobu jedné hodiny.


Broskve z vaječného likéru vyndejte. Vyšlehejte si zakysanou smetanu s vanilkovým luskem a přidejte do ní část nebo všechen vaječný likér, který vám z broskví zbyl.


Do sklenic naservírujte smetanový krém a poklaďte na něj broskve. Ty ještě můžete zalít vaječným koňakem anebo šťávou ze zavařených broskví.



Náš tip:


Nejlépe chutná, když ho necháte alespoň na dvě hodiny vychladit v lednici. 

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden