Broskvový salát

Potřebujete:

6 broskví, 200 g salátových lístků (rukola, polníček, čekanka, ledový salát...), 12 plátků pršutu, 300 g mozzarelly, 2 ciabatty, olivový olej, nastrouhanou kůru z 1 citronu, 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy, 2 lžíce medu, sůl, pepř

Postup:


  1. Broskve rozpulte, vypeckujte a položte řeznou plochou na rozpálený gril. Ciabattu rozřízněte na polovic a řeznou plochou položte na gril. Když je opečená, sejměte ji z grilu a nakrájejte na kostičky.

  2. Z citronové šťávy, medu, tří lžic oleje a citronové kůry připravte zálivku. Do velké mísy dejte salátové listy, pršut, na sousta natrhanou mozzarellu a krutony z ciabatty.

  3. Ugrilované broskve sejměte z grilu a podle potřeby je ještě nakrájejte na menší kousky. Promíchejte je se salátovým základem, přelijte zálivkou, osolte, opepřete a ještě lehce promíchejte..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama