Můj kousek štěstí

Brusinky jsou skvělá antibiotika

Tyhle lesní bobule nejsou jen výbornou pochoutkou k masu, ale dokáží také léčit infekce ledvin, zánět žaludku i zubní kaz.

Brusinky obsahují tříslovinu, která dokáže bránit usazování bakterií, které vyvolávají záněty močových cest v ledvinách a močovém měchýři.Bakterie jsou tedy jednoduše a rychle vyplavovány močí, a brání tak vzniku infekce. Červené bobulky působí také proti zánětům dásní a všem infekcím v ústní dutině. Kdo pije denně brusinkovou šťávu nebo jí plody, může riziko tohoto onemocnění snížit na polovinu.Brusinky obsahují účinné látky, snižující počet bakterií v ústech. Na zubech a v mezerách mezi nimi se vytváří méně zubního plaku, který je hlavní příčinou vzniku parodontózy a zubního kazu. Látky obsažené v brusinkách zpevňují stěny žaludeční sliznice a zabraňují bakteriím, které způsobují žaludeční vředy a rakovinu žaludku, aby se usazovaly.  tyto úžasné plody obsahují také flavonoidy a polyfenol, které se starají se o zdravý chod srdce.

Brusinky proti stárnutí

Brusinky jako většina tmavého lesního ovoce patří mezi plody s vysokým podílem antioxidantů.
Jsou tak jasnou jedničkou v boji proti předčasnému stárnutí. Chrání buňky před volnými radikály způsobujícími nejen stárnutí, ale i cukrovku, aterosklerózu, revmatická onemocnění či rakovinu. Navíc brusinky skvěle chutnají - připravuje se z nich brusinková omáčka k masu i báječné dezerty.
Mohou se také sušit, přidávat do čajů nebo se z nich získává osvěžující nektar. Nektar a sušené brusinky jsou k dostání po celý rok. A nehraje žádnou roli, v jaké formě jsou konzumovány. Čerstvé, zmrazené nebo sušené plody, brusinková šťáva nebo omáčka, všechny brusinkové produkty mají stejný účinek.Záleží jen na vás, jaké zvolíte, co vám nejvíce chutná. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden