Moje šťastná hvězda

Bude moct Vašáryová ještě chodit?

Čeká ji finanční nejistota?

Během představení divadelní inscenace Život na třikrát EMILIA VAŠÁRYOVÁ (74) na jevišti bratislavského divadla Studio L+S klopýtla, pravděpodobně o shrnutý koberec, a upadla tak nešťastně, že si přivodila nepříjemnou, středně vážnou zlomeninu nohy.

Operace, kterou si úraz vyžádal, nicméně podle lékařů proběhla bez komplikací a na první pohled nebyl důvod k pochybám. Zdálo se, že herečka bude co nejdřív zase v pořádku. Jenže se nic takového neděje. Od nešťastného pádu a okamžité operace je to už měsíc a Vašáryová stále leží v nemocnici, navíc s titanovým klínem v noze.

Zlomenina stehenní kosti se nakonec ukázala být o něco vážnější a vyžaduje delší rekonvalescenci. Dalším důvodem je i to, že u lidí vyššího věku patří takové úrazy mezi obzvláště nebezpečné, a proto je v případě herečky, která před lety excelovala například ve filmu Pelíšky, na místě maximální ostražitost.

Kdy přesně bude z nemocnice propuštěna do domácího léčení, zatím netuší. Ne ovšem dřív, než jí bude další operací zmíněný klín ze stehna vyjmut. Doba léčby takového zranění může v některých případech dosáhnout prý až půl roku.

Dobrá zpráva je alespoň to, že podle lékařů naštěstí nehrozí nebezpečí trvalých následků. Je ale otázka, jak se bude herečka cítit po propuštění. Bude mít zájem vrátit se tam, kde si úraz přivodila?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden