Moje šťastná hvězda

Buďte krásná i bez make-upu!

Vyzkoušejte naše chytré triky

Snem každé ženy je vypadat krásně a svěže i bez zdlouhavého líčení, které každé ráno zabírá drahocenný čas. My vám poradíme, jak toho docílit pomocí několika šikovných kroků.

Make-up, pudr, korektor, řasenka, tvářenka, stíny... Co si budeme povídat, produktů k líčení je tolik, že z toho přechází zrak. A kdo by se chtěl malovat, když si potřebuje odskočit jen do obchodu pro mléko a rohlíky k snídani? Držte se našich rad a budete krásná i bez líčidel.

Nezbytná hygiena

Dodržujte základní hygienu obličeje - každé ráno a večer jej poctivě umyjte vodou. Zdá se to jako samozřejmost, ale ženy na to často zapomínají. Při ranní očistě použijte na tvář studenou vodu.

Ta uzavře póry, takže budou méně viditelné a omezí tím také vznik pupínků. Kromě toho vás dokonale probudí, pokud se budete cítit ještě ospalá. Samozřejmostí je hydratační krém, který použijte po každém umytí.

Pitný režim je základ

Ani ta nejkrásnější tvář nebude bez líčidel vypadat dobře, když jí bude chybět potřebná hydratace. Dbejte na to, abyste vypila alespoň osm sklenic vody denně. Pokud na to zapomínáte, dělejte si poctivě čárky do notýsku.

Obyčejnou vodu můžete střídat se zeleným nebo bílým čajem. Oba jsou bohaté na antioxidanty, které dodají vaší pleti potřebnou svěžest. Součástí pitného režimu je samozřejmě také zdravá strava, která ovlivňuje nejen metabolismus, ale i vzhled pokožky.

Zelené čaje jsou skvělé na obohacení pitného režimu.

Úsměv dokáže zázraky

Všimly jste si někdy, kolik zachmuřených lidí chodí po ulicích? Dokonce ani ty mladé slečny s perfektním make-upem nevypadají zdaleka tak dobře, když se mračí. Věřte tomu, že když opustíte ráno domov s úsměvem, budete na své okolí působit příjemně a optimisticky a nikdo nebude mít čas zaregistrovat, že nemáte nalíčené oči.

Kromě toho budete kolem sebe šířit dobrou náladu, díky které se vám bude s lidmi mnohem lépe komunikovat.

Extra kosmetické tipy

Pokud máte kratší řasy, nespoléhejte hned na řasenku a zkuste je natočit speciálními kleštičkami a nanést na ně trochu vazelíny, která jim dodá lesk.

Bledé tváře zase zrůžoví i bez zdravíček, když jim dopřejete krátkou masáž. Soustřeďte se také na své obočí, které udává výraz obličeje. Stačí když, jej budete udržovat v přirozeném tvaru pomocí pinzety.

A nakonec - pokud se vaše pleť hodně mastí, použijte místo pudru kosmetický kapesníček, kterým z tváře snadno odsajete přebytečnou mastnotu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden