Můj čas na kafíčko

Buďte šik i na horách!

Nepodceňujte horské sluníčko! Pokud se chystáte během Vánoc trávit zimní radovánky na horách, rozhodně si sebou do tašky nezapomeňte přibalit tu správnou kosmetiku, která vás ochrání před nepříznivými vlivy horského podnebí!

V blízkosti horských vrcholků svítí slunce silněji než si myslíte! Pokud tedy milujete lyžování nebo se chcete jen vystavit a opalovat na horském sluníčku, použijte takové kosmetické přípravky, které dostatečně ochrání vaši pokožku před nebezpečným UV zářením.

Než odjedete na hory

Abyste mohli svoji kůži ochránit před škodlivými vnějšími vlivy horského podnebí, musí být nejdřív pečlivě očištěná. Toho docílíte jednak peelingem, který odstraní z vaší pokožky staré buňky. Nic se však nemá přehánět. Proto úplně stačí, když si tuhle očistnou kúru dopřejete jednou týdně. Ke zbavování odumřelých kožních buněk si pořiďte také tzv. exfoliační vodu. Následná vrstva hydratačního krému tak bude mít větší šanci splnit svoje blahodárné účinky.

Denní krém s ochranou proti UV záření

Pořiďte si takový krém, který je uzpůsoben k ochraně proti silným slunečním paprskům, povětrnostním vlivům a vysokým mrazům. Ač se to může zdát zvláštní, nejlepší jsou v tomto mrazivém období hydratační krémy. Ty působí jako výživná tekutina pro vaši pokožku. Nemusíte se bát, že by se vám na obličeji vytvořila vrstva ledu. Tyto krémy totiž vodu v pleti uzamknou. Škodlivá je tedy pouze vlhkost zvenku.

Speciální jelení lůj na rty

Také vaše rty potřebují v zimním období speciální péči. A o to víc v horském prostředí! Rty je potřeba co nejvíce hydratovat. Pokud zrovna nemáte po ruce jelení lůj nebo vazelínu, rozhodně si rty neolizujte a už vůbec si je neokusujte! Mrazivé počasí k tomu svádí, ale výsledek bude o to horší. Balzám na rty musí také obsahovat UV filtr, a to minimálně patnáct.

Důležitá je péče o vlasy

K lyžařskému oblečení rozhodně nezapomeňte přibalit čepici. Ta je totiž první a nejpraktičtější ochranou vlasů proti přímému slunečnímu záření a nepříjemnému větru. Schovejte pokud možno do čepice všechny vlasy. Kromě toho používejte taky speciální vlasovou kosmetiku s UV filtrem. Vlasy tak nebudou vysušené a polámané. Máte z věčného nasazování čepice vlasy zelektrizované? Naneste na ně trochu kondicionéru pro nepoddajné vlasy.

Nezapomínejte na ruce a nehty

Rukavice jsou na horách považovány za úplnou samozřejmost. Kromě nich byste si ale měla sebou přibalit i kvalitní krém na ruce. Nanášejte ho alespoň dvakrát denně, vždy ráno a večer.
A pokud nechcete zbytečně utrácet za drahé krémy, využijte starou dobrou indulonu nebo příjemné bambucké máslo. Vláčnou a pružnou pokožku můžete podpořit také olejíčky. Ty stačí nanášet ideálně jednou do týdne.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden