Bulgur s cuketou, ricottou a bazalkou

Bulgur je lehce stravitelný, obsahuje vlákninu, vitaminy a minerály. Není drahý ani náročný na přípravu, nehodí se ale pro lidi s alergií na lepek.

Potřebujete:

150 g bulguru, 4 menší cukety, 80 g ricotty La Formaggeria Gran Moravia vhodné na strouhání, svazek bazalky, svazek máty, 100 g krůtího masa, extra panenský olivový olej, sůl, pepř

Postup:


  1. Uvařte bulgur podle návodu, pak jej přendejte do mísy a zakapejte trochou oleje.

  2. Cukety nakrájejte na nudličky a orestujte je na pánvi, osolte a ochuťte mátou a bazalkou natrhanou na malé kousky.

  3. Krůtí maso nakrájejte na malé kousky a opečte na pánvi. Společně v míse smíchejte uvařený bulgur, cuketu a maso. Dochuťte pepřem a solí, posypte nastrouhanou ricottou a podávejte. .

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama