Buřty ve slanině na černém pivu

Mírně nahořklá chuť piva ozvláštní každé jídlo připravované z masa všech druhů. V kombinaci s rajčaty při pečení vytvoří neodolatelnou omáčku.

Ingredience:  5 ks špekáčků, 1 ks malé červené cibule, 1 ks malé světlé cibule, 1 stroužek česneku, 1 ks chilli papričky, 100 g anglické slaniny, hořčice, ½ malé plechovky sekaných rajčat, 250 ml černého piva

Postup: Špekáčky podélně rozřízněte a řez vymažte hořčicí. Každý špekáček naplňte na měsíčky nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem.  Obalte je v anglické slanině a vyskládejte do pekáče nebo zapékací mísy.

Špekáčky zalijte sekanými rajčaty, černým pivem a vše posypejte nakrájenou chilli papričkou. Dejte péct na 180 stupňů zakryté alobalem na 15 minut, následně pak bez alobalu dalších 10 minut.

reklama
reklama

Komentáře