Buvolí mozzarella s grilovanými chilli papričkami

Suroviny:


  • 2 ks mozzarelly di bufala

  • 4-6 ks větších chilli papriček

  • extra panenský olivový olej

  • sůl a čerstvý mletý pepř

  •  čerstvá bazalka


Postup:

Buvolí mozzarellu nakrájíme na silnější plátky a rozložíme na větší talíř. Chilli papričky na sucho pomalu opečeme na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčíme. Když papričky na povrchu začnou černat, dáme je pryč z ohně a vložíme na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku.

Papričky se zapaří a krásně změknou. Následně opečené papričky překrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložíme na připravenou mozzarellu, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama