Můj kousek štěstí

Byl jsem hrozný rebel! Ale přece jen, vocaď pocaď...

Můj kousek štěstí

„Nežeň se, Péťo,“ ječely na něj fanynky. On to ale udělal rovnou třikrát!

Největší jubilant tohoto týdne Petr Janda (80) nehrál v dětství na kytaru, ale na housle. Nebyl ani typický hipísák. Domů chodil po koncertech včas a střízlivý.

Složil stovky písniček a mnohé se zpívají i po padesáti letech. Život slavného českého rockera, spojeného s kapelou Olympic, ale nesestával jen z okamžiků slávy a štěstí. Byly i momenty, na které nevzpomíná rád. Patřily k nim především bolestivé ztráty milovaných a také jedna velká zrada.

Muzicírování

K hudbě měl Petr Janda (80) vztah už od útlého věku. Jeho tatínek hrál krásně na housle a maminka na klavír. S houslemi začínal i malý Petr, a i když je jeho hudební kariéra spojena s kytarou, k houslím a houslistům chová velikou úctu.

Vztah rodiny k hudbě byl tak veliký, že měli doma dokonce hudební pokoj, kde

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden