Moje chvilka pohody

Byl to náš poslední výlet

Můj manžel o tom snil už mnoho let. Proletět se balonem nad krajinou. Nebylo proto nic snazšího, než mu takové přání ke kulatinám splnit.

Ten náraz byl obrovský. Zatmělo se mi před očima. Koš vzdušného balonu se celý zapotácel. Hmátla jsem instinktivně vedle sebe. Manžel tam ale nebyl. Potom se koš s námi ještě na chvíli zvedla opět dopadl tvrdě na zem.

Nevím, jak se mi podařilo vyškrábat se ven. Když jsem se ale ocitla na pevné zemi uviděla jsem něco děsivého. Svého manžela celého od krve, jak leží polovinou těla pod košem balonu.

Byl to můj nápad

Ten let balónem dostal muž před dvěma měsíci. Tehdy jsme slavili jeho šedesátiny. On byl vždy velký romantik a let balonem považoval za něco nesmírně krásného. Pohled z letadla mu nepřipadal zdaleka tak krásný, jako když může letět volnou krajinou, nad korunami stromů a nechat se přitom ovívat větříkem.

Otázka několika minut

Záchranáři u nás byli bleskově. Pro manžela přiletěl vrtulník. Nebyl na tom vůbec dobře. Měl poraněnou páteř, nohu, která mu uvízla pod košem, pořádně pohmožděnou. Byl v bezvědomí. Já vyvázla prakticky bez zranění.

Seděla jsem vedle zříceného balonu a usedavě plakala. Tohle přece není možné. Takhle to nemělo nikdy skončit. Proč jsem ten blbej voucher kupovala. Napadalo mě ještě mnoho dalších otázek, ale už se to nedalo vzít zpět. Co se stalo, stalo se. Lety balonem bývají bezpečné. Nás potkala nešťastná náhoda.

Nikdy si to neodpustím

Můj milovaný manžel druhý den na následky těžkých zranění zemřel v nemocnici. Byla to tak strašná zpráva, že jsem myslela, že ji nemůžu přežít. Bylo mu přece teprve šedesát, těšili jsme se, jak si budeme užívat jednou v důchodu.

Co všechno jsme ještě chtěli podnikat. Proč jen jsem mu chtěla splnit jeho bláhové přání. Kdybychom místo toho jeli někam na víkendový pobyt. Jenže v životě se na žádné kdyby nehraje. Možná, že by se něco přihodilo i někde jinde. Osudu člověk neujde. Přesto si to nikdy nepřestanu vyčítat.

Eva L.(60), Prostějov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden