Moje šťastná hvězda

Bylina na rýmu

Má zvláštní vůni, která každému může připomínat jinou bylinu. Někomu voní po mátě, jinému citronově po meduňce. Rýmovník si můžete zakoupit již zakořeněný nebo si jednoduše od někoho, kdo rostlinku má, nechat kousek odtrhnout a následně dát do vody zakořenit.

Léčivá moc

Pokud promnete list rýmovníku mezi prsty, ucítíte silné aroma. A právě to má léčivou moc. Při rýmě se doporučuje tuto vůni inhalovat minimálně dvakrát denně. Pokud máte astma, může si lístky rýmovníku dát do vody a na noc položit sklenici s listy rýmovníku na topení.

Vůně se bude postupně uvolňovat. Anebo zkuste nalít vodu s vylouhovanou bylinkou do difuzéru. Samozřejmě si ale nejprve ověřte, jestli vám její vůně vyhovuje a nakolik je pro vás aroma příjemné.

Co dalšího umí?

Rýmovník však najde využití i při jiných obtížích.Pomůže vám například při nachlazení, kašli, ale i žaludečních či střevních problémech. Nejlépe na to funguje odvar z listů. Na jeden čajový šálek použijte jeden list rostlinky. Popíjejte pravidlně každý den, dokud obtíže nezmizejí.
Lepší je pít čaj přes den než v noci..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden