Bylinková hořčice s tymiánem

Hořčice provoněná tymiánem vás posune do naprosto jiných gastronomických výšin. Jestliže máte rádi bylinky, budete se olizovat.

Potřebujete:

100g balení hořčičného semínka, 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 1 lžičku sušeného nebo čerstvého tymiánu

Postup:


  1. Všechny ingredience dejte do misky a důkladně promíchejte. Směs nechte 24 hodin odležet v lednici. Použijte raději čerstvý tymián, který je aromatičtější než sušený.

  2. Odleželou směs opět rozmixujte, jemnost mixování zvolte podle svého uvážení.

  3. Rozmixovanou hořčici dejte na 24 hodin odležet do chladu. Počáteční ostrý říz si žádá ještě několik dní v klidu, aby se vstřebal. Hořčice má díky tymiánu výraznou příjemnou vůni. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden