Můj kousek štěstí

Bylinková marináda na ryby

Grilované ryby jsou skvělé a bylinková marináda jim dodá ještě lepší chuť. Hodí se ke kaž­dé rybě, ať už grilujete filety, nebo rybu celou.

Potřebujete:

✿ 150 ml bílého vína
✿ 5 kuliček nakládaného zeleného pepře
✿ 3 lžíce citronové šťávy
✿ 1 lžící olivového oleje
✿ 1 stroužek česneku
✿ 2 snítky tymiánu
✿ čerstvou bazalku
✿ čerstvou petrželovou nať
✿ sůl, pepř

1. Čerstvé bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte s rozmačkanými kuličkami zeleného pe­pře. Vše dejte do misky, přidejte sůl, mletý pepř, citronovou šťávu a prolisovaný česnek.

2. Vlijte lžící oleje, vše zalijte bílým vínem a promíchejte. Do marinády naložte nasolené porce ryby a nechte je marinovat ideálně přes noc.

3. Marináda se výborně hodí například na lososa, pstruha, ale chutná s ní i kapr. Při samotném grilování pak ryby ještě potírejte zbylou marinádou pomocí snítky rozmarýnu, který ji krásně provoní.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden