Bylinková žebra na černém pivu

Žádná oslava se nemůže obejít bez žebírek. Možná už jste vyzkoušeli mnoho druhů marinád, ale tu, kterou vám představíme my, nejspíš ještě neznáte.


Suroviny:


1,5 kg hovězích nebo vepřových žeber


6 lžic medu 


250 ml černého piva 


3 lžíce worcesterské omáčky 


3 snítky rozmarýnu 


1 lžíce celých kuliček pepře


sůl, pepř 


5 lžic olivového oleje  


Postup:


Žebra si namarinujte půl dne dopředu. Na mariándu smíchejte med s černými pivem, worcesterskou omáčkou, solí, mletým i celým pepřem a olivovým olejem.


Přidejte také snítku tymiánu, a pokud chcete mít žebírka pikantní, neváhejte použít chilli omáčku, které se říká sriracha. 


Žebírka do směsi ponořte a nechte odpočívat v lednici. Po uplynutí doby žebra umístěte na gril a během grilování je ještě potírejte marinádou.


Případně je dejte do zapékací mísy do trouby a podlijte je vodou. Pečte přibližně hodinu a patnáct minut při 190 °C. 


Náš tip


K žebrům se nejlépe hodí čerstvý chléb a ideálně dobře vychlazené pivo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden