Moje šťastná hvězda

Bylinková žebra na černém pivu

Žádná oslava se nemůže obejít bez žebírek. Možná už jste vyzkoušeli mnoho druhů marinád, ale tu, kterou vám představíme my, nejspíš ještě neznáte.


Suroviny:


1,5 kg hovězích nebo vepřových žeber


6 lžic medu 


250 ml černého piva 


3 lžíce worcesterské omáčky 


3 snítky rozmarýnu 


1 lžíce celých kuliček pepře


sůl, pepř 


5 lžic olivového oleje  


Postup:


Žebra si namarinujte půl dne dopředu. Na mariándu smíchejte med s černými pivem, worcesterskou omáčkou, solí, mletým i celým pepřem a olivovým olejem.


Přidejte také snítku tymiánu, a pokud chcete mít žebírka pikantní, neváhejte použít chilli omáčku, které se říká sriracha. 


Žebírka do směsi ponořte a nechte odpočívat v lednici. Po uplynutí doby žebra umístěte na gril a během grilování je ještě potírejte marinádou.


Případně je dejte do zapékací mísy do trouby a podlijte je vodou. Pečte přibližně hodinu a patnáct minut při 190 °C. 


Náš tip


K žebrům se nejlépe hodí čerstvý chléb a ideálně dobře vychlazené pivo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden