Bylinkové kuře v pivu

Jednoduchý oběd nebo večeře až pro šest strávníků, které připravíte v jednom pekáči.

Suroviny:

● 1 celé kuře
● 6 stroužků česneku
● 500 g brambor
● 4 snítky tymiánu
● sůl, pepř
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
● 1 lžička kuliček koriandru
● 500 ml tmavého piva
● olej

Postup:

Maso naporcujeme na šest dílů. Dáme ho do mísy, přidáme trochu oleje, nahrubo mletý pepř, lístky tymiánu, sůl a koriandr. Důkladně všechno promícháme.

Brambory oloupeme, malé můžeme nechat vcelku, větší nakrájíme na čtvrtinky.

Do pekáčku rozložíme maso, přidáme brambory, stroužky česneku a vše zalijeme pivem.

Pečeme asi hodinu v troubě při 180 °C. V průběhu pečení maso nezapomínejte přelévat výpekem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden