Bylinkové makarony

Těstoviny s bylinkovým pestem jsou nenáročné a rychle hotové. Přesto chutnají výtečně a krásně voní.

Suroviny na 4 porce - 500 g makaronů - 80 g parmezánu - 50 g čerstvých bazalkových listů - 100 ml olivového oleje - 1 stroužek česneku - 2 lžíce piniových oříšků - ½ citronu - sůl

Postup

1. Makarony dejte vařit podle návodu. Pak je sceďte a vmíchejte do nich lžíci oleje nebo másla, aby se neslepily.

2. Připravte si bazalkové pesto. Do robotu dejte omyté lístky bazalky, česnek, piniové oříšky a vše zalijte olivovým olejem. Mixujte na vysoké otáčky, dokud nevznikne hladká hmota. Podle chuti přidejte kapky citronu a osolte.

3. Uvařené makarony promíchejte s pestem a naservírujte na talíře. Před podáváním ozdobte měsíčkem citronu a čerstvou bazalkou.

reklama
reklama

Komentáře