Moje sladké tajemství

Bylinkové tipy pro přírodní půvab

Květináč s pichlavkou

Pěstovat si doma Aloi vera zvládne i naprostý začátečník. Potřebuje minimum péče a vedle zkrášlování interiéru se zapojí i do zkrášlovací péče.

Když vás pálí suchá pusa, kousek listu odlomte a gelem na odlomené ploše si rty promasírujte. Nebo odřízněte celý list, přepulte ho na délku a gel vydlabejte lžičkou. Smícháním se dvěma lžícemi jogurtu vznikne hydratační pleťová maska.

Nohy v lavoru

Místo do krku si nalijte mátový čaj do umyvadla pro úlevu nohou, týraných celý den v zimních botách. Do hrnku dejte tři sáčky čaje, spařte je horkou vodou. Po 15 minutách louhování přilijte do teplejší vody a užívejte si koupel nohou, dokud voda nevychladne.

Domácí peeling

 3 lžíce rostlinného oleje

 1 lžička mleté kávy

 1 lžice sušeného heřmánku

Hmotu promíchejte v misce a nechte 10 minut odstát v pokojové teplotě. Umyjte si ruce vlažnou vodou až k loktům včetně. Naneste peeling na ruce, předloktí a lokty a promasírujte. Nechte působit pět minut a opláchněte.

Káva obrousí suchou kůži, olej ji vyživí a heřmánek zklidní. Jde o ideální pravidelné zimní pečování o pokožku. Vylepšuje pohodu a vzhled rukou a mírní zadírání kůžičky kolem nehtů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden