Bylinky provoní vaše pokrmy a navíc jsou zcela přírodním prostředkem, jak dochutit vaše jídlo. Můžete je použít jak čerstvé, tak i sušené. Výborně se hodí jak do marinád, ale i během samotného grilování.
Dobromysl
Bylinka s názvem dobromysl je známá i pod označením oregano. Je výbornou bylinkou na maso i zeleninu, pokud se pro něj rozhodnete, můžete s ním dochutit i salát.
Šalvěj
Má typickou vůni, proto je třeba s ním šetřit. Je výborná ke zvěřině, navíc je dobrým pomocníkem na trávení. Pozor, sušená šalvěj je silnější než čerstvá!
Bazalka
Kromě salátů se hodí i na grilovanou zeleninu. Výborná je například i k sýrů a rajčatům, ale své uplatnění najde i u grilu.
Petržel
Tato bylinka zlepšuje chuť jídlu. Listová petržel není příliš aromatická, ale dodá jídlu výbornou chuť, hodí se jak na maso, tak i na zeleninu.
Tymián
Nejvíc se hodí pro dochucení ryb spolu s citronem, skvělý je také na grilované zelenině, třeba cuketě nebo lilku. Protože je jeho aroma silné, dokáže všechny další chuti přebít.