Moje šťastná hvězda

Bylinky na intimní problémy? Fungují!

Léčivky, které nezklamou

Trápí vás intimní problém, se kterým si nevíte rady? Než poběžíte k lékaři, vyzkoušejte nejdřív léčivé bylinky.

Máte potíže s močovými cestami? Brusinky na ně!

Pokud už jste někdy měli zánět močových cest, dobře víte, že je to jeden z nejnepříjemnějších zdravotních problémů.

A tušili jste, že statisticky trápí až 70 procent žen? Onemocnění, které vás nenechá ani chvilku v klidu, má navíc tendenci se vracet. Ale co s tím? Kromě toho, že byste se měla držet v teple, hodně pít a dbát na intimní hygienu, vsaďte na zázračné brusinky. V začátku infekce nebo jako prevenci vypijte denně alespoň 300 ml stoprocentní brusinkové šťávy. Dokáže totiž odlupovat bakterie ze sliznice močového měchýře a urychlovat tak jeho očištění.

Pomohou i bylinky na odvodnění

Můžete si také připravit některý z osvědčených protizánětlivých a močopudných čajů, například libečkový, kopřivový nebo březový. Nejvíc oblíbený je ale česnekový – oloupejte několik stroužků česneku, rozmačkejte je a vhoďte do teplé vody. Nechte pět minut louhovat a vypijte. Tím získá váš organismus účinné antibiotikum v přírodní formě.
Uvidíte, že je to lepší než léky plné chemie, které koupíte v lékárně.

Brusinky působí blahodárně na močové cesty.

S nadváhou si poradí cesmína paraguayská

Obezita je dalším ošemetným problémem, se kterým si většina žen neví rady.

Pokud toužíte zhubnout, vyzkoušejte něco zdravého, třeba cesmínu paraguayskou, jejíž vysušené a rozemleté listy jsou základem většiny redukčních čajů. V této podobě se s ní setkáte pod názvem yerba maté. Cesmína je keř oblíbený především kvůli povzbuzujícím účinkům. V listech ukrývá větší množství kofeinu, než je v kávě.

Zdraví v cesmíně

Kromě něj ale obsahuje také kyselinu fenolovou, silice, minerální látky (hořčík, železo, sodík, fluor a další) a vitaminy A, B a C. Je proto výborným prostředkem k detoxikaci organismu, pro posílení imunity a jako ochrana před rakovinou. Čaj maté můžete připravit klasickou cestou, kdy se sušené lístky zalijí horkou vodou a nechá se 5 až 10 minut odstát. Dopřávejte si ho během celého procesu zdravého snižování váhy. Je to lepší než doplňky stravy.

Čaj maté z cesmíny paraguayské.

Nadýmání spolehlivě zažene osvěžující máta

Stydíte se za své nafouklé břicho a připadá vám nemožné vyjít kvůli němu ven mezi lidi? Nezapomeňte, že jde o naprosto přirozenou věc, která čas od času trápí každého.

Netrapte se tedy a vyzkoušejte recepty, díky kterým bude vaše zažívání zase jako dřív. Pomůže vám například nálev ze sušené máty, který připravíte tak, že lžičku bylinek zalijete sklenicí vroucí vody a necháte přibližně čtvrt hodiny louhovat. Pak jej pijte pomalu a po lžičkách. Čím více, tím lépe. Podpořte zažívání se směsí bylin Stejně tak vám pomůže nálev z třezalky nebo oblíbeného zázvoru. Oloupejte jej a nastrouhejte půlku lžíce. Zalijte horkou vodou a před vypitím ještě ochuťte lžicí čerstvě vymačkané citronové šťávy, která pomáhá zklidnit váš žaludek i zažívání.

Podpořte zažívání se směsí bylin.

Na plynatost skvěle zabírají také bylinné směsi. Zkuste smíchat 4 lžičky máty, 3 lžičky semínek kopru, 3 lžičky kmínu, 3 lžičky anýzu a 2 lžičky heřmánku. Vše vložte do nádobky a při problémech s nadýmáním zalijte dvě lžičky směsi 150 ml vroucí vody. Popíjejte během dne po malých doušcích. Uvidíte, že se vaše potíže zlepší.

Mátový čaj vám skvěle upraví zažívání.

Andělika vám pomůže při menopauze 

Návaly horka, poruchy menstruačního cyklu, nespavost, trávicí potíže, bolesti hlavy, podrážděnost...

Menopauza je obdobím, kdy ženy prožívají velké hormonální změny a velká část z nich trpí právě výše zmíněnými problémy. Také na ně ale mohou zabrat bylinky a jednou z nejznámějších je andělika čínská. Pomáhá odstraňovat návaly horka, zabraňuje vysušení poševní sliznice, předchází rozvoji osteoporózy a je doporučována také jako provence proti obtěžujícím kvasinkovým zánětům.

Zázračný kořen pohladí na duši

Zkuste si „uvařit“ tinkturu z anděliky. Budete potřebovat její sušený kořen, který koupíte ve zdravé výživě. Vložte jej do nádoby s víkem a zalijte čirým alkoholem tak, aby byl ponořený. Poté nádobu uzavřete a nechte měsíc macerovat na suchém a temném místě. Každý den protřepejte. Poté tinkturu sceďte a užívejte po kapkách.

Tinktura z anděliky pomůže při menopauze.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden