Můj kousek štěstí

Bylinky pro každý vlas

Vaše vlasy ocení přípravky bez zbytečné chemie.

Není bylina, aby na něco nebyla, říká staré přísloví. Zrovna tak to platí, pokud potřebujete řešit jakékoli vlasové problémy. Stačí si jen vybrat tu správnou podle potřeby – příroda nám jich nabízí plnou náruč. A z jakých si připravit výluh na oplachy?

Pro posílení a růst

Asi nejznámější bylinou pro podporu růstu a omezení padání vlasů je obyčejná, ale skoro zázračná kopřiva. Kromě toho si poradí i s mastnou vlasovou pokožkou a lupy a zvýší lesk vlasů.

Bylinný oplach si doma připravíte snadno.

Nehodí se ovšem pro světlé blond vlasy (barví je). Podobně působí i přeslička rolní, která si poradí i se slabými, poškozenými a lámavými vlasy, které zregeneruje a vrátí jim elasticitu a lesk.

Také obyčejná petrželka umí výrazně podpořit růst vlasů. Pro posílení a růst vlasů a zklidnění vlasové pokožky můžete zkusit i kořen lopuchu.

Zklidnění pokožky a omezení maštění

Květ heřmánku pomáhá mastným vlasům, zklidňuje pokožku a působí protizánětlivě, zvyšuje lesk, zpevňuje vlasy a mírně je zesvětluje, takže se hodí pro blondýnky. Máta peprná zabraňuje svědění pokožky, dezinfikuje ji, regeneruje poškozenou pokožku, zabraňuje tvorbě lupů. Podobné účinky má i bazalka, kterou můžete použít jako kondicionér.

Maštění a tvorbu lupů zmírňují také podběl lékařský, rozmarýn lékařský nebo šlavěj; kromě toho vlasy posilují a vracejí jim ztracený lesk. Svědčí hlavně tmavým vlasům. Proti lupům je vhodná také smetanka lékařská, balzámem pro podrážděnou a svědivou vlasovou pokožku jsou levandule nebo měsíček lékařský.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden