Můj čas na kafíčko

Bylinky pro všechny typy pleti!

Zázračné bylinky nejsou jen skvělým dochucovadlem pokrmů a pomocníkem při zdravotních potížích, ale mohou vám také vypomoct při péči o vaši pleť. Ptáte se jak? Nejdříve zjistěte, která rostlinka vyhovuje vašemu typu pokožky nejvíc!

Každá pleť je specifická. Má odlišné reakce a vlastnosti. Podle toho také musíte vybírat léčivky, které jsou pro vás nejvíce prospěšné. Vše se odvozuje hlavně podle toho, jestli máte mastnou, suchou nebo dokonce citlivou pleť.

Levandulí omladíte svou pokožku

Voňavá levandule je zrovna jedna z těch, která je celkem univerzální vzpruhou pro všechny typy pokožky. Její hlavní funkcí je totiž omlazení. Má silné regenerační účinky. Navíc krásně voní, takže při jejím nanášení zažijete i opojnou vlnu relaxace. Udělejte si z ní co možná nejsilnější odvar a ten nanášejte vatovým tampónkem na obličej.

Tymián a máta na mastnou pleť

Máte spíše mastnou pleť? Pak je pro vás ideální variantou tymián. Ten má silné antibakteriální účinky, takže zabraňuje případnému zanášení pórů nečistotami a zbavuje obličej přebytečného kožního mazu. K tomu i příjemně hydratuje, aby nebyla vaše pleť příliš suchá. Udělejte si z něj pleťovou masku nebo koupel, čímž zároveň podpoříte i svůj krevní oběh.

Meduňka zklidní a léčí

Její příjemná vůně a hojivé účinky jsou přímo balzámem pro citlivou problematickou pleť. Tu meduňka posílí a zároveň příjemně uvolní. Udělejte si z ní lahodný čaj nebo hřejivou koupel na dobrou noc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden