Moje šťastná hvězda

Bylinná koupel na neduhy

I naši předkové ve starověkém Řecku a Římě věděli, jakou moc mají bylinné koupele. Jsou totiž blahodárné nejen na naše tělo, ale i na naši psychiku. Jakou bylinku si do koupele přidáte?

Jen některé vám dopřejí to, co od nich skutečně očekáváte. Máte křečové žíly? Sáhněte po jírovci. Hodně se potíte? Přidejte si do koupele šalvěj. Nikdy to ale s bylinkami příliš nepřehánějte. Zrovna tak jak vám mohou prokázat dobrou službu, tak vám mohou i ublížit.

Jírovec na žíly

Trápí vás křečové žíly a otoky? Vsaďte na jírovec. Kromě jiného také pozitivně ovlivňuje funkci pokožky a ledvin. Podle výzkumů také pomáhá v boji proti cukrovce a při jaterních potížích.

Řebříček

Čím se dříve léčily hemoroidy? Když nebyl dostupný doktor, přišel na řadu řebříček. Stejně tak při zánětlivých chorobách a jako protikrvácivý prostředek.

Šalvěj na pocení

Potíte se víc, než je zdrávo? Vyzkoušejte šalvěj. Kromě toho působí protizánětlivě a pomůže vám bojovat proti nespavosti a stresu. Ženy, které mají obtíže s dolní polovinou těla, by si měly dopřávat šalvějovou koupel.

Jak na to?

Zhruba 200 g bylinek vložte do plátěného sáčku a ponořte do litru vroucí vody. Povařte dvacet minut. Bylinný vývar i se sáčkem následně vlijte do vany s teplou vodou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden