Moje sladké tajemství

Být Sovákovou manželkou byla práce na plný úvazek

Moje sladké tajemství

Aby se vyhnul soudu, měl na radu právníka napsat prezidentovi žádost o milost. Tu za něj nakonec napsala Andulka.

Život s Jiřím Sovákem prý nebyl jednoduchý. Není divu, že se dvakrát rozvedl, než konečně našel tu pravou. Naštěstí Andulka měla trpělivost s jeho výbuchy vzteku a on ji za to velmi miloval.

Než se stal slavným hercem, tak se živil jako pojišťovák nebo skladník. Jiří Sovák (†79) dýchal pro divadlo i film a prý s ním byla radost pracovat. Na druhou stranu to byl ale věčný potížista a cholerik, a tak nějakou chvíli trvalo, než našel ženu, která to byla ochotná snášet.

Zakotvil v Národním divadle

Tatínek chtěl mít ze syna hoteliéra, Jiří ale už od dětství pokukoval po prknech, která znamenají svět. Studoval tedy na Státní konzervatoři v Praze a po jejím absolvování získal angažmá postupně v legendárním „Déčku“ a Divadle na Vinohradech.

V roce 1966 pak konečně zakotvil na scéně Národního divadla, kterému zůstal věrný až do svého odchodu do penze. Tu největší slávu ale Sovákovi bezesporu

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden