Můj kousek štěstí

Bývá duchům smutno?

V noci přišla za mou dcerou a chtěla si hrát. Probudil mě děsivý sen. Svou holčičku jsem zastavila v poslední chvíli před smrtelným nebezpečím.

K tomu letnímu pobytu jsem se nechala zlákat kamarádkou. Byl to tábor pro postižené děti, a já v něm měla zajistit příjemné večery s jógou pro rodiče a prarodiče, aby si od svých nelehkých povinností odpočinuli. Svou malou dceru jsem vzala sebou. Ubytovali nás v zámku s velkou zahradou. Byl využívaný jako ubytovna, a podle toho vypadal - zanedbaný, ponurý a smutný. Ke cvičení jsem vybrala jeden z rozlehlých prázdných pokojů. Tak hroznou jógu jsem však v životě nezažila. Dospělí, zcela vyčerpaní svými handicapovanými blízkými, se snažili meditovat, uvolnit se a soustředit, zatímco jejich postižené děti vedle nich šílely. Nikdy jsem něco podobného nezažila, ačkoliv s postiženými lidmi běžně pracuji.Bylo to jakési jejich davové běsnění.

Cítily blízké nebezpečí?

Jak jsem je tak sledovala, najednou mě napadlo, že se chovají stejně, jako zvířata v lese, když se v jejich blízkosti ocitne nebezpečný predátor. Tito lidé umí údajně vnímat duchy. Zkusila jsem vést slovně meditaci a zároveň se soustředit na prostředí, v němž jsme cvičili. Víc a víc jsem nabývala dojmu, že tam skutečně nejsme sami, že v pokoji s námi „něco“ je. Neviditelného a nebezpečného, a ty děti to dobře cítily. A bály se. Po cvičení mi moji domněnku potvrdila dokonce i dcera. Přišla ke mně a pošeptala mi. „Když jsme leželi na zemi a meditovali, slyšela jsem, jak mi někdo povídá do ucha. “ Za dcerou byla pouze zeď a kolem ní nikdo, kdo by mohl šeptat, aby to ostatní neslyšeli.

Chtěla mi ukrást dceru

Tímto zážitkem to ale neskončilo. Tu noc jsem měla hrozné sny. Opakovaně v nich figurovala holčička v dlouhé bílé košilce. Vylezla z jezírka na zahradě a chtěla se kontaktovat s mou dcerou. Celou noc jsem nedělala ve spánku nic jiného, než že jsem dceru hledala po zámku, ve všech jeho zákoutích, i po zahradě, a vždycky jsem ji našla v přítomnosti téhle dívky, jak si ji někam vede. „Chci Terezce ukázat, kde bydlím. Můj pokojíček,“ řekla vždycky. Ale já cítila, že to není dobře, a dceru jsem nepustila. Jenže za chvíli tomu bylo stejně. Několikrát jsem se za noc probudila, a jakmile jsem zase usnula, sen plynule navázal a pokračoval.

Bydlela v jezírku na zahradě?

Když jsem dceru nakonec hledala hodně dlouho a celou mou duši posedla tíseň a strach a já ji našla ve chvíli, kdy ji ta holka vedla do jezírka, vyskočila jsem z postele a už neusnula. Seděla jsem v křesle až do rána. Dcera spala neklidně, po zbytek noci sebou házela a občas něco promluvila. Nebylo ji sice rozumět, ale jednoznačně se s kýmsi dohadovala, a ten ji neodbytně přemlouval. Po zbytek pobytu jsem už dceru hlídala jako oko v hlavě a v den odjezdu se mi velmi ulevilo. Bylo by zajímavé nahlédnout do místního archívu, jestli se v jezírku na zámecké zahradě neutopila kdysi nějaká přibližně desetiletá holčička.

Kateřina F. (57), Trutnov.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden