Čajová mramorová vejce Čcha-jie-tan

Suroviny:

6–10 vajec

1 černý čaj v pytlíku

1 tyčinku skořice

2–3 ks badyánu

5 polévkových lžic sójové omáčky

1–3 lžiček soli

Příprava:

Vajíčka uvařte, až jsou středně tvrdá, pak je vyndejte z vody a prudce ochlaďte. Lžící kolem dokola jemně naklepněte skořápku. Dávejte pozor, abyste skořápku úplně nerozbili a aby se z ní nic neodlomilo. Stranou uvařte černý čaj, přidejte skořici, badyán, sójovou omáčku a sůl. Vejce ponořte do vývaru, nechte je jednou projít varem, asi hodinu je lehce vařte a pak je celý den marinujte ve vývaru. Slano-kořeněný vývar pronikne skrz praskliny ve skořápce, čímž vznikne mramorování. Extra tip: Nemáte-li skořici, obalte čajový pytlík v mleté.  .

reklama
reklama

Komentáře