Moje sladké tajemství

Čajové balzámy pro vaši pleť

Nechte se hýčkat pomocí přírodních elixírů z nejrůznějších čajů. Výsledky stojí za to!

Fungují jako pleťová voda, ale na rozdíl od těch kupovaných vaši pokožku nepodráždí, ale vyléčí a ke všemu ještě příjemně voní. Po nanesení budete mít příjemný pocit a vaše pleť bude zářit zdravím. Zkusíte to?

1) Z černého čaje

Jednoduše si uvařte silný černý čaj. Po vychladnutí do něho přidejte pár kapek citrónu a nechejte hodinku až dvě odstát. Posléze aplikujte na pleť pomocí vatových polštářků, nejlépe krouživými pohyby. Dané místo si můžete opláchnout, ale pokud vám to nikterak nevadí, není to potřebné.

2) Zelená síla

Ze zeleného čaje si udělejte silný odvar. Když je ještě teplý, nechejte v něm rozpustit lžíci medu a nechejte zcela vychladnout. Zelený čaj je antibakteriální a dokonale vaši pleť vyčistí od drobných mikroorganismů. Ideální je čtvrt hodiny po aplikaci této vodičky pokožku smýt vodou, aby se dané místo zcela umylo.

Pomoc vám může nejen černý, ale i zelený čaj

3) Zázvorová očista

Čerstvý kořen této štiplavé zeleniny nakrájejte na co nejmenší kostičky a zalijte je převařenou vodou. Přidejte jeden až dva kousky hřebíčku a nechejte vyluhovat a chladnout. Pak vatovým polštářkem nanášejte na pleť. Tato vodička je ideální na citlivou pokožku, zázvor totiž umí vstřebávat určité množství tukových ložisek.

4) Vodička z máty

Peprmintové zlato, tak se jí přezdívá a právem! Dvacet lístků rukou natrhejte a zalijte vodou. Po vychladnutí přimíchejte trochu skořice. Je vhodná na unavenou pokožku, nebo v případě obyčejné relaxace pro lepší pocit. Po aplikaci po pár minutách lehce omyjte.

5) Bílý čaj

Je to o něco luxusnější verze pleťové vody, ale výsledek je fantastický. Silný čajový odvar nechejte vychladnout a nanášejte ho na na své tělo ve dvou až třech vrstvách s rozestupem několika minut. Obličej po aplikace řádně, ale lehce omyjte. Na pokožku netlačte! Bílý čaj díky svým schopnostem umí částečně revitalizovat kůži.

Bílý čaj dokáže díky svým schopnostem revitalizovat kůži

6) Mandlová terapie

Dvacet gramů mandlí nasekejte a nasypte do hrnce s hrnkem vody. Na mírném ohni nechejte směs pozvolna vařit půl hodiny až hodinu. Po vychladnutí nanášejte vatovým polštářkem. Tento druh oříšků obsahuje nepatrné množství kyanidu, který pokožku lehounce paralyzuje, a tím jí prospívá. Následně si pokožku po 10 minutách omyjte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden