Moje šťastná hvězda

Camembert s marmeládou

Grilovaný camembert [kamembér] výborně ladí se sladkými marmeládami. Ideální je brusinková, ale nic nezkazíte ani malinovou nebo rybízovou.


Suroviny:


3 sýry camembert


hrst vyloupaných vlašských


ořechů


2–3 lžíce marmelády


olivový olej


Postup:


Sýr ze všech stran potřete trochou olivového oleje a pečlivě ho zabalte do alobalu. Každý sýr zabalte zvlášť. Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi a nechte je vychladnout. Sýr v alobalu umístěte na gril. Z každé strany ho grilujte přiblizně 5 minut.


Máte-li méně rozpálený gril, grilujte ho 7 minut z každé strany. Poté sýr z alobalu vyjměte, opatrně ho přendejte na talíř tak, aby nikde nepraskl a navrch přidejte lžíci marmelády. 


Nakonec sýr bohatě zasypejte vlaškými ořechy. Můžete přidat i sušené ovoce, například švestky. Ty se také k k plísňovému sýru nadmíru hodí. Nebojte se experimentovat, fantazii se meze nekladou.


Náš tip


Sýr můžete také jen zakápnout medem a dozdobit fíky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden