Můj kousek štěstí

Candát s tymiánovými brambory

Candát patří mezi dravé ryby a jeho chuť ocení i ti, kteří jinak rybám moc neholdují. Má velmi jemné maso a jen málo kůstek.

Potřebujete:

400 g candáta, filety, 500 g brambory, 6 snítek tymiánu, 2 citrony, stroužek česneku, olivový olej, sůl, pepř

Postup:


  1. Brambory a jeden citron nakrájejte na měsíčky. Zapékací mísu vymažte olejem, vložte brambory a citron, pokapejte je olejem, osolte a opepřete a přidejte tři snítky tymiánu. Můžete také použít plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě na 200 °C asi 25 minut, v průběhu pečení promíchejte.

  2. Filety z candáta  potřete olejem, osolte, opepřete a přidejte zbylé snítky tymiánu. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky. Na brambory položte filety a posypejte česnekem.

  3. Pečte společně ještě asi 15 minut. Druhý citron nakrájejte na měsíčky a podávejte s nimi a zeleninovou oblohou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden