Moje šťastná hvězda

Cannelloni s hovězím masem

Stačí vám jen půlhodinka a rychlý oběd či večeře je na světě. Plněné těstoviny si zamilují všichni. Možná si na nich dokonce vypěstují závislost.


Ingredience:


1 balení těstovin cannelloni 


200 g hovězího mletého masa 


1 velká cibule 


4 lžíce olivového oleje


300 g ricotty 


2 hrsti čestvého špenátu


500 ml rajčatového protlaku 


sůl, pepř 


1 balení zakysané smetany 


petrželka na posypání


2 šálky strouhaného tvrdého sýru


Postup:


Nejprve si ve velkém kastrolu osmažte na olivovém oleji na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidejte mleté maso, osolte ho a opepřete. Nakonec přidejte rajčatový protlak a opět podle chuti dosolte a dopepřete.


Nyní si připravte náplň. smíchejte ricottu s nasekaným špenátem. Pokrm opět trochu osolte a opepřete.


Ricottovou směsí si naplňte cukrářský sáček, nasaďte na něj plnicí špičku a pak cannelloni jednu po druhé napěchujte náplní.


Cannelloni vyskládejte do zapékací mísy. Můžete je samozřejmě vyskládat i ve dvou vrstvách, máte-li jich hodně. Nakonec je zalijte připravenou směsí z rajčatového protlaku a mletého hovězího masa. Celý pokrm zasypejte strouhaným sýrem.


Těstoviny pečte zhruba 25 až 30 minut na 180 °C. Jakmile je z trouby vyndáte, ještě jednou je trochu posypejte sýrem a nasekanou petrželkou, případně můžete použít rovněž bazalku.


Servírujte zhruba po dvou až čtyřech plněných těstovinách. Na talíř k nim můžete přidat i trochu zakysané smetany, která těstovinový pokrm skvěle dochutí. A úžasný pokrm je hotov. Přejeme dobrou chuť.


Tip na závěr


Cannelloni můžete nakonec také zprudka osmažit na pánvi na olivovém oleji. Díky tomu budou ještě křupavější. A když je posypete další vrstvou sýru, krásně se po nich během jedné minuty rozteče.  

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden