Moje sladké tajemství

Cannoli siciliani trubičky s náplní z ricotty

Suroviny:

Těsto:

 125 g hladké mouky

 10 g změklého vepř. sádla

 5 g cukru krupice

 50–75 ml vína Marsala

 olej na smažení

Náplň:

 500 g čerstvé ricotty

 70 g nasekané nesolené pistácie

 1 lžíce nasekané kandované pomerančové kůry

 2 lžíce nasekané 70% čokolády

 100 g cukru moučky

Postup:

 Smíchejte mouku s cukrem krupicí. Přidejte sádlo. Poté přilijte 50 ml vína Marsala a vypracujte těsto, které by mělo být elastické. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odpočinout do lednice.

 Ricottu dejte do misky, přidejte cukr moučku a promíchejte. Jakmile je ricotta hladká, přidejte 1 lžíci nasekaných pistácií, 2 lžíce nasekané čokolády a 1 lžíci nasekané kandované pomerančové kůry. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice.

 Těsto dejte na pomoučený vál a vyválejte co nejtenčí plát. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrajujte kolečka, která natočte na cukrářské trubičky o průměru 2 cm. Spoj těsta potřete vodou a stlačte. Smažte ve velké vrstvě oleje na 160 °C dozlatova.

Při smažení by se měly na těstě utvořit bublinky. Po asi 5 minutách stáhněte cannoli z trubiček a nechte je vychladnout na mřížce. Plňte je pomocí cukrářského sáčku ochucenou ricottou. Oba konce namočte do nasekaných pistácií a posypte cukrem moučkou.

Tip!

Pistácie můžete nahradit i jinými ořechy, zkuste mandle v karamelu nebo ve skořici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden