Caprese s bazalkovým pestem

Salát Caprese (čtěte kapréze) je oblíbeným večerním jídlem všech obyvatel Středozemí.


Suroviny:


300 g mozzarelly 


3 velká šťavnatá rajčata 


3 hrsti bazalky


5 lžic olivového oleje 


1 lžíce kešu oříšků 


3 lžíce nastrouhaného parmazánu nebo sýru grana padano


sůl, pepř


balzamikový ocet


1 stroužek česneku


Postup:


Do mixéru umístěte 2 hrsti bazalky, 4 lžíce olivového oleje, kešu oříšky, nastrouhaný parmazán, česnek, sůl a pepř. Rozmixujte a pesto je hotové.


Rajčata omyjte a nakrájejte na silnější plátky. Stejně tak učiňte i s mozzarellou. Na talíř vyskládejte vždy kolečko mozzarelly a kolečko rajčátka. Obojí střídejte do té doby, dokud nezaplníte celý talíř.


Rajčata s mozzarellou pokapejte ještě trochou olivového oleje, natrhejte na ně bazalku a nakonec zakápněte trochou balzamikového octa. Salát servírujte s pestem a čerstvým pečivem.


Tip pro lepší chuť


S mozzarellou a rajčaty se bude skvěle vyjímat také pesto z medvědího česneku. To si připravíte stejně jako bazalkové pesto.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden