Ovocný dezert s trochou alkoholu pochází z dílny, tedy přesněji z kuchyně Agáty Prachařové. Zkoušela ho již v několika obměnách, ale tento patří mezi osvědčené varianty.
Ingredience: 1 vodní meloun, asi tak tříkilový, 100 g broskví, 100 g malin, 100 g hroznového vína, 100 g žlutého melounu, 200 až 250 ml šampaňského, 2 dl ananasové šťávy, 5 cl ořechového likéru
Postup: Meloun rozpůlíme a vydlabeme.Nakrájíme broskve a žlutý meloun, přidáme vydlabaný meloun, maliny a hrozny vcelku a naplníme obě poloviny vydlabaného melounu. Obě přírodní mísy zalijeme stejným množstvím šampaňského, ananasovou šťávou a pokapeme ořechovkou.
Cuketu můžete použít i pro pečení sladkých moučníků. Díky ní získá těsto větší vláčnost a bude také krásně nadýchané. Potřebujete: ✿ 2 vejce✿ 1,5 hrnku cukru krupice✿ 0,5 hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť✿ 2 hrnky nastrouhané cukety✿ 1,5 hrnku polohrubé mouky✿ 1 hrnek hladké ...
Cuketu můžete použít i pro pečení sladkých moučníků. Díky ní získá těsto větší vláčnost a bude také krásně nadýchané. Potřebujete: ✿ 2 vejce✿ 1,5 hrnku cukru krupice✿ 0,5 hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť✿ 2 hrnky nastrouhané cukety✿ 1,5 hrnku polohrubé mouky✿ 1 hrnek hladké ...
Karbanátky nejlépe chutnají se šťouchanými bramborami nebo kaší.Ingredience:1 větší cuketa3 brambory1 lžíce majoránky3 stroužky česneku hrst medvědího česneku sůl, pepřhrnek rostlinného oleje2 vejce2 lžíce hladké moukyPostup:Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo. V sítu ji nechte ...
Karbanátky nejlépe chutnají se šťouchanými bramborami nebo kaší.Ingredience:1 větší cuketa3 brambory1 lžíce majoránky3 stroužky česneku hrst medvědího česneku sůl, pepřhrnek rostlinného oleje2 vejce2 lžíce hladké moukyPostup:Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo. V sítu ji nechte ...
Pokud chcete, aby byla tahle polévka ještě sytější, vmíchejte do ní nakonec vejce prošlehané s troškou krupice. Nechte ji pak ještě krátce projít varem. Ingredience: 4 porce1 pórek300 g brambor1 lžíce nasekané petrželky1 lžička římského kmínusůl, pepřšpetka muškátového oříšku1 l ...
Pokud chcete, aby byla tahle polévka ještě sytější, vmíchejte do ní nakonec vejce prošlehané s troškou krupice. Nechte ji pak ještě krátce projít varem. Ingredience: 4 porce1 pórek300 g brambor1 lžíce nasekané petrželky1 lžička římského kmínusůl, pepřšpetka muškátového oříšku1 l ...
Do polévky můžete nakombinovat kromě mrkve také kousek batátu nebo dýně. Můžete experimentovat i s kořením. Zkuste mletý koriandr nebo pro pikantnější chuť tandoori masalu. Ingredience: 4 porce1 cibule1 kg mrkve1 stroužek česneku2 lžíce přepuštěného másla½ lžíce mletého kari1 ...
Do polévky můžete nakombinovat kromě mrkve také kousek batátu nebo dýně. Můžete experimentovat i s kořením. Zkuste mletý koriandr nebo pro pikantnější chuť tandoori masalu. Ingredience: 4 porce1 cibule1 kg mrkve1 stroužek česneku2 lžíce přepuštěného másla½ lžíce mletého kari1 ...
Hodí se na snídani i ke kafíčku. Je křehký a vláčný.Ingredience:1 menší cuketa1 hrnek krupicového cukru3 vejce3 hrnky polohrubé mouky1 lžička jedlé sody 1 lžička kypřicího prášku špetka soli½ hrnku másla1 lžička nastrouhané kůry z citronu5 lžic holandského ...
Hodí se na snídani i ke kafíčku. Je křehký a vláčný.Ingredience:1 menší cuketa1 hrnek krupicového cukru3 vejce3 hrnky polohrubé mouky1 lžička jedlé sody 1 lžička kypřicího prášku špetka soli½ hrnku másla1 lžička nastrouhané kůry z citronu5 lžic holandského ...
Zvládnete ji připravit za pár minut a zasytí i opravdové jedlíky. Ingredience:1 střední cuketa1 hrnek strouhaného sýra250 ml smetany ke šlehánísůl, pepř1 čajová lžička kari koření1 stroužek česneku1 větší cibule3 lžíce olivového oleječerstvá petrželka na ozdobuPostup:Cuketu ...
Zvládnete ji připravit za pár minut a zasytí i opravdové jedlíky. Ingredience:1 střední cuketa1 hrnek strouhaného sýra250 ml smetany ke šlehánísůl, pepř1 čajová lžička kari koření1 stroužek česneku1 větší cibule3 lžíce olivového oleječerstvá petrželka na ozdobuPostup:Cuketu ...
Polévka je tak vydatná, že vás dostatečně zasytí i bez následujícího chodu. Místo smetany do ní můžete přidat dvě lžíce ricotty. Místo klobásy v ní bude chutnat také opečená anglická slanina. Ingredience: 4 porce 300 g květáku300 g brambor1 cibule1 lžíce másla½ lžičky drceného ...
Polévka je tak vydatná, že vás dostatečně zasytí i bez následujícího chodu. Místo smetany do ní můžete přidat dvě lžíce ricotty. Místo klobásy v ní bude chutnat také opečená anglická slanina. Ingredience: 4 porce 300 g květáku300 g brambor1 cibule1 lžíce másla½ lžičky drceného ...