Můj čas na kafíčko

Čarovná magie úplňku

Úplněk byl odpradávna považován za magický den. Je to nejsilnější fáze Měsíce a má zásadní vliv na vaše tělo, náladu a emoce. Zkuste pozorovat, co se s vámi děje a jak na vás úplněk působí. Můžete i čarovat.

Úplněk je nejmagičtějším časem v celém měsíčním cyklu a odjakživa se mu připisují zvláštní účinky. Měsíc totiž ovlivňuje skoro všechno na Zemi a řídí celou přírodu. Jeho energie způsobuje nejen příliv a odliv, který je právě při úplňku nejsilnější, ale i náhlé změny počasí.

Působí na růst rostlin, ukládání tuku v našem těle, ale i říji zvířat i hojení ran. Nastává zvláštní období, v němž se daří všemu, na co sáhneme. Úplněk ovlivňuje váš spánek a sny Za úplňku se nejvýrazněji projevuje náměsíčnost a nespavost a někteří lidé mají divoké sny.

Vysvětluje se to tím, že přítomnost velkého množství měsíčního světla brání tělu vylučovat dostatek „spacího“ hormonu melatoninu. Lidé hůře usínají, často se probouzí, a ruší je neklid a probouzí se zmateni uprostřed příliš živých snů.

Možná si jen ale naše mysl víc pamatuje ta zvláštní noční probuzení, kdy na obloze silně září Měsíc. Měsíc probouzí agresivitu Za úplňku se zvyšuje agresivita u lidí a přibývá sklonů k sebevraždám. Lidé mají sníženou pozornost, cítí se podráždění a nervózní, tak dochází často ke konfliktům a rvačkám.

Na silnicích se stane dvakrát víc autonehod, než v jiné dny. V tento den se lidé také mnohem snadněji mohou opít. Zatímco ženy jsou náladovější a přecitlivělé, muži bývají naopak pozornější, protože mají větší zájem o milostné chvilky. Emoce létají nahoru a dolů Možná jste na sobě pozorovala, že v čase úplňku vás trápí bolesti hlavy či únava.

Lidé pociťují neklid a úzkost, psychika je napjatá. Časté jsou změny nálad, emoce létají nahoru, dolů, jako na horské dráze. Metabolismus pracuje pomaleji, organismus je více oslabený. Při úplňku se prostě necítíme se ve své kůži.

Také zvířata na úplněk velmi silně reagují, psi dlouho do noci štěkají, a i vlci vyjí silněji na Měsíc. Zhoršuje se průběh nemocí Hodně lidí si při úplňku stěžuje na bolesti hlavy. Při úplňku nás všechno bolí ještě víc, ať už jsou to úrazy, jizvy, klouby či záda.

Zhoršuje se průběh nemocí, tělo se špatně uzdravuje a rány více krvácejí. Proto se nedoporučují zdravotní zákroky a operace, a i trhání zubů byste se měli vyvarovat. Ženy jsou v tento den plodnější a počaté děti jsou hlavně chlapečci.

Také porodnice o úplňku praskají ve švech, protože se rodí nejvíce dětí. Skvělý čas i pro začátek diet a hubnutí Při úplňku má tělo tendenci ukládat vše, aby mělo energii a tak nashromáždí více tekutin a vy si můžete připadat i poněkud oteklí a přibírat na váze.

Proto v tento den jezte pouze lehkou stravu nebo si dejte rovnou očistný půst. Lidské tělo ze 75 % tvoří voda, takže i úplněk zadržuje vodu v našem těle a ovlivňuje hubnutí. Proto je úplněk ideálním časem pro začátek diety či jednodenní půst.

Pijte ovocné šťávy a vyhýbejte se lednici.

Rituál na splněné přání

Každý z dvanácti úplňků roku má jinou magickou energii podle toho, v jakém znamení se nachází Slunce a Měsíc na obloze. Sami cítíme, že každý úplněk na nás působí jinak a stejný vliv má i na magii. Úplněk je spojovaný s čarodějnictvím a s tajemnými rituály.

Máte-li velké přání, nejvhodnější doba na rituál je právě úplněk, kdy má měsíc největší sílu a přeje všemu novému, co toužíme získat. Ať už jde o získání více peněz nebo nové, úžasné lásky.

O úplňku se hýčkejte

Dopřejte si při úplňku voňavou relaxační koupel s aromaolejíčky. Vlasům udělejte výživný zábal, nebo si dovolte nový účes a na pleť naneste vyživující masku. Vaše tělo vše úžasně přijme. Tento den je jako stvořený pro očistu těla.

Je potřeba se hodně zásobit tekutinami a pít hodně bylinkových a pročišťovacích čajů. Je dobré sledovat měsíční fáze už jen proto, že budete vědět, s jakými situacemi počítat a také se na ně připravit. 8 fascinujících fází Měsíce Střídání měsíčních fází lidé okouzleně sledovali od pradávna.

Měsíc tak během 29 dní vystřídá 8 podob. Úplněk je fáze Měsíce, která se pozorovateli ze Země jeví jako jasné bílé kolo. Je to moment, kdy se Země nachází mezi Sluncem a Měsícem. Úplňkový Měsíc vychází hned po západu Slunce a překrásně osvětluje noční krajinu i celou oblohu.

Proto je považován za nejatraktivnější podobu, v jaké se Měsíc může nacházet. Bylinky mají při úplňku zvláštní sílu Věděli jste, že úplněk dodává větší sílu i léčivým rostlinám? Proto za úplňku, kdy je díky osvětlené obloze dobře vidět, sbírejte v noci byliny, hlavně jejich kořeny.

Ty nesmí přijít do kontaktu se slunečním světlem, jinak ztrácejí svoji sílu. Úplněk je ideální čas pro výrobu léčivých mastí a krémů. Jak ví každý houbař, i houby rostou v ten magický den jako divé. Také se rojí více včel, roste aktivita žížal i zahradních škůdců.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden