Carpaccio z plátků jahod

Suroviny na 4 porce:

500 g jahod

30 g hořké čokolády

1 polévková lžíce krémového balsamica

2 polévkové lžíce cukru

200 g vanilkové zmrzliny

Na drobenku:

50 g hrubé mouky

25 g jemného krupicového nebo moučkového cukru

25 g změklého másla

špetka soli

1 polévková lžíce

čerstvě drceného pepře

Postup:

V míse smícháme všechny suroviny na drobenku a vzniklou směs nasypeme na pekáček vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby nahřáté na 150 °C a upečeme do zlatova. V malé kovové misce rozpustíme nad párou čokoládu, přimícháme krémové balsamico a necháme na teplém místě. Jahody pokrájíme na plátky, rozložíme na talíře, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme mátou, posypeme drobenkou a talíř pokapeme čokoládovým přelivem.
.

reklama
reklama

Komentáře