Moje sladké tajemství

Čarujte s bylinkami jako vaše babičky

Srdce ze sušených bylinek, krásná a voňavá dekorace.

Nejčastěji se z nich vyrábějí odvary, nálevy, prášky, studené výluhy, či bylinná vína. Víte, jak na ně?

Odvar

Bylinku vaříte asi 10 minut, má-li však hodně tuhé části, pak o něco déle (například dubová kůra se vaří půl hodiny).

Nálev

Bylinky spaříte horkou vodou a necháte až 20 minut vyluhovat.

Studený výluh

Bylinky se 8 hodin louhují ve studené vodě. Potom se výluh přivede k varu.

Prášek

Vyrábí se z usušených rozetřených listů a květů, nebo v hmoždíři z roztlučených bobulí či kořenů. Lze ho přidat do jídla, užívat se lžící vody nebo ho použít k přípravě čaje.

Víno

Do bílého vína naložíte pokrájené listy a stonky bylinky. Po 8 dnech víno scedíte a slijete.

Olej

Do sklenice vložíte pokrájené listy, květy či stonky a zalijete olivovým olejem. Za pár týdnů přecedíte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden