Můj kousek štěstí

Čas na pleťovou masku

Pleťová péče je základ krásné, zdravé a mladé pleti. Jen málokdo z nás má ale dostatek času na masky, peelingy, návštěvy kosmetického salonu a další procedury. Co  spojit příjemné s užitečným a využít k péči o pleť dobu spánku?

Noční masky

Takzvané noční masky jsou jednou z novinek na trhu. Nenechte se mýlit, že jde o známé textilní masky nebo jílové, které se tak hojně propagují nejen na internetu a v médiích. Jsou to speciálně vyvinuté noční masky s gelovou texturou. Efekt je úžasný. Probudíte se doslova do krásy.

O co jde?

Je jasné, proč je pro tyto masky důležitá noční doba. Tehdy se pleť připravuje na regeneraci. Hydratace i výživa pleti je proto mnohem intenzivnější a rychlejší. Masky obsahují velké množství aktivních látek, navíc se také rychleji vstřebají a působí delší dobu. Rozhodně se nebojte, že byste si masku setřeli v noci z obličeje a ušpinili tak peřiny. Jde o průhledný gel, který kůže rychle absorbuje. Nebudete mít tedy ani pocit, že na obličeji něco máte.

Méně je více

Každá metoda i produkt mají svá ale. Noční masky by se neměly používat příliš často. Bohatě postačí nanášet je na pleť jednou, maximálně však dvakrát týdně, a to i když je na obalu napsáno, že se dají používat každý den. Klasicky masku naneste na odlíčenou a vyčištěnou pleť, krk i dekolt. Ráno pak obličej umyjte vlažnou vodou a naneste běžný hydratační krém.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden