Moje šťastná hvězda

Cassoulet s klobásou a kachnou

„Kasulé“ je pořádně tučný a sytý  pokrm a velmi se podobá židovskému šouletu.


Suroviny:


500 g uzeného vepřového bůčku


5 kusů kvalitní vepřové klobásy


4 opečená kachní stehna 


1 plechovka červených a 1 plechovka bílých fazolí  


1 řapíkatý celer


3 bobkové listy


čerstvý tymián


1 pórek 


1 velká cibule


1 palice česneku


4 lžíce kachního nebo husího sádla


sůl


petrželka na dozdobení


Postup:


Nejprve si nakrájejte bůček. Troubu si předehřejte na 180 °C. Sádlo si rozehřejte v kastrolu. Na sádlo přidejte nakrájený  česnek a cibuli. Poté scezené fazole a kousky bůčku. Zalijte 2 litry vody.


Přidejte nakrájený celer, pórek, tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Mezitím dochuťte pokrm solí a pepřem a opečte si klobásky nakrájené na kolečka.


Jakmile se směs v kastrolu začne vařit, přidejte do kastrolu kousky klobásky a zprudka opečená kachní stehýnka. Přendejte ho do trouby a pečte zhruba 1 hodinu, dokud nebudou fazole a kachní maso zcela měkké.


Cassoulet pak podávejte například s opečenou bramborou nebo třeba s vařeným květákem či brokolicí.



Jak chutná nejlépe?


Každý Francouz ví, že nejlépe chutná cassoulet až druhý nebo třetí den, stejně jako dobře odleželý český guláš.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden