Můj kousek štěstí

Čau, lásko, řekl exmanžel, zhroutil se jí vztah i kariéra

Můj kousek štěstí

Velký talent, čarovný hlas. Zpěvačka Marcela Holanová (70) dostala do vínku mnoho dobrého, osud jí však připravil i spoustu trápení.

Ráda vzpomíná na bezstarostné dětství. Pražská rodačka odjakživa ráda zpívala, vystupovala už v šedesátých letech na odpoledních tanečních zábavách, kterým se říkávalo čaje. Při studiích střední ekonomické školy chodila na soukromé hodiny zpěvu.

A v sedmdesátých letech už zpívala profesionálně. Všechno začalo tím, že ji v pražském Lucerna Music Baru potkal kapelník Karel Vágner (79) a povídá: „Co dělá takový talent v baru?“

A poradil jí, aby se ucházela o přijetí do Armádního uměleckého souboru, což se stalo. Ale jakmile se později dověděla o konkurzu, který pořádala hudební skupina Faraon, neváhala ani vteřinu. A vyhrála. Pilně se skupinou zkoušela. Následující vzpomínku jí z paměti nikdo nikdy

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden