Moje šťastná hvězda

Čeho nemají slavní dostatek?

Nevšední závislosti našich celebrit

Janků: Závislost na igelitových sáčcích

Přestože má HEIDI JANKŮ (53) velmi spokojené manželství, její partner Ivo Pavlík (83) ji přece jen čas od času přivádí k naprostému šílenství. Může za to jeho sbírka. Nejde totiž o žádnou zajímavou kolekci drahých obrazů nebo zálibu v poštovních známkách, známý hudebník sbírá igelitové tašky a sáčky.

Pokaždé, když jde nakoupit, se zpěvačka děsí, kolik nových kousků jí opět přinese domů. Někdy ani nemusí jít do obchodu cíleně a stejně se vrátí s novými úlovky. Sice se řekne, že sáčky jsou skladné, ale v luxusním domě v pražské Uhříněvsi už se za chvíli nikam nevejdou.

Nechává si všechno

Kromě toho, že samy o sobě zabírají už dost místa, nejsou jedinou věcí, kterou manželé skladují ve velkém. Zpěvačka tvrdí, že jen málokdy něco vyhazuje nebo vyřazuje například ze svého šatníku či botníku. Přestože se jí kamarádky prý občas smějí, ona se některých věcí nemůže tak jednoduše zbavit, přestože moc dobře ví, že dlouhé roky pouze zabírají místo. „Vždycky si říkám, že se mi to ještě bude třeba hodit," omlouvá svůj shromažďovací zlozvyk Heidi. Tak snad jednou najde sílu se buď některých věcí zbavit, nebo vzít sáčky svého muže a vyhodit je do popelnice. To by jí ale asi jen tak neodpustil. Zatím tak musí jeho velké vášni jen tiše přihlížet a trpce ji snášet.

„V zimě se už nemůžu dočkat jara, kdy vyrazím na zahradu a začnu ji probouzet k životu," netají se zpěvák svojí vášní.

Janda balil holky na motýly

Tenhle balicí trik je velmi proslulý, a tak se DALIBOR JANDA (63) nemůže divit, že mu na to žádná slečna nikdy neskončila. Pravdou ovšem je, že on doma sbírku motýlů a můr opravdu má.

Začalo to, když chodil do páté třídy a jednou na louce uviděl svého kamaráda, jak pobíhá sem a tam se síťkou. „Chtěl jsem vidět, co v ní má, a on mi ukázal otakárka fenyklového," vzpomíná s tím, že ho to tehdy zahřálo u srdce. Šel se tedy k němu domů podívat na jeho sbírku a tomuto koníčku absolutně propadl. Obstaral si síťku také a nakonec do ní nachytal zhruba 300 exemplářů, které pak přišpendlil do krabiček a rozvěsil po zdech. „Holky mi ale nikdy nevěřily, že nějaké mám," směje se hudebník s tím, že jednou přišla nějaká jeho obdivovatelka a sbírku chtěla vidět. Chvíli se prý rozhlížela po stěnách a poté prohlásila: „Já se po*eru, on je opravdu má." Na tenhle moment prý Janda nikdy nezapomene.

Zahrada plná soch

Oblíbený zpěvák je mimo jiné i vášnivým zahradníkem. Na pozemku za svým domem má ale nejen nejrůznější rostlinky, ale také sochy a busty historických postav. Jeho zahradu, o kterou pečuje, tedy zdobí třeba socha Karla IV. nebo Ferdinanda I., ale i Cheopsova pyramida, již postavil se svým kamarádem. „Nebylo to vůbec jednoduché, jak to vypadá," vypráví s tím, že nad různými výpočty strávil pět nocí. Procházka jeho zahradou musí stát rozhodně za to. A s přibývajícími roky, a tím pádem i novými exponáty, to bude jistě podívaná ještě zajímavější.

Někteří si ji dobírají za to, že pohled na její zahradu připomíná vietnamskou tržnici.

Pilarová: Posměch kvůli trpaslíkům

Chalupa na Českolipsku je pro EVU PILAROVOU (77) druhým domovem. Kdykoliv může, tráví čas právě tam. Proto není divu, že se o celý tento pozemek, který si pořídila téměř před padesáti lety, skvěle stará a snaží se ho pořád nějak vylepšovat.

Zatímco její manžel JAN KOLOMAZNÍK (64) dokáže zastat práci v kuchyni a u grilu, ona zdokonaluje zahradu a dělá drobné úpravy chaloupky. Kolem ní jsou rozestavěny desítky sádrových trpaslíků, které zpěvačka sbírá a často také dostává jako dárek od různých návštěvníků. Ti nejoblíbenější hlídají vstup do domu a má je tím pádem často na očích, ostatní jsou rozmístěni po celé zahradě.

Koupila si jen tři

Prvního trpaslíka dostala jako dárek, možná spíše z recese, další tři ji zaujali, když byla v Německu, a tak si je přivezla s sebou. Od té doby si údajně žádného koupit nemusela, protože jí je začali nosit přátelé. Nejprve pro ně měla takový koutek na své zahradě, ale dnes, vzhledem k tomu, že jich má kolem stovky, už se tam nevejdou, a tak musela zpěvačka jejich teritorium trochu rozšířit. Někdo tvrdí, že to je velký kýč, to jí ale nikdy moc netrápilo. „Co se člověku líbí, je jeho věc a nevidím důvod, proč by mu do toho měl někdo mluvit," prohlašuje rázně Pilarová, která se své sbírky rozhodně nikdy nevzdá. Jiní pro změnu zase tvrdí, že má zpěvačka pocit, že v některých z jejích sádrových úlovků se skrývají ztracené duše, které slouží jako její a manželova ochrana a jako strážci jejich chalupy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden