Moje chvilka pohody

Čekala jsem na svůj okamžik

Své sestře jsem svedla muže těsně po svatbě

Kamila měla vždycky větší štěstí než já. Vydělávala víc, měla hezčí dům, lepší auto a pěkného chlapa. Má sestra byla zkrátka dokonalá.

Nesnášela jsem, jak mi už od dětství naši rodiče předhazovali mou o dva roky starší sestru Kamilu jako vzor. „Podívej, Kamila má samé jedničky! Proč ty je nemáš?“ slyšela jsem při každé kontrole žákovské knížky, a nikdy nezůstalo jen u toho.

Místní floutek

Kamila, na co sáhla, to se proměnilo ve zlato, zato já byla průměrná ve škole, jelito na sporty a mezi vrstevníky jsem také nebyla moc oblíbená. Raději jsem sedávala doma s knížkou a dělala, že jsem neviditelná.

Když jsme se dostaly do puberty, nastěhoval se k nám do vesnice nový kluk. Jmenoval se Matěj a byl to takový ten typický grázlík, což nás holky pochopitelně nesmírně přitahovalo. Nebyl snad malér, u kterého by se tenhle modrooký blonďák s pohledem anděla neobjevil.

Zamilovala jsem se do něj na první pohled, bohužel jsem ale nebyla sama. Dlouho jsem Matěje sledovala jen z bezpečné vzdálenosti. Nikdy by mě nenapadlo, že by o mě mohl mít takový kluk zájem. Shoda okolností nás však svedla na stejnou cestu.

Doučování z češtiny

Naše maminka byla učitelka v důchodu a přivydělávala si tím, že občas některé z dětí doučovala. Začátkem léta se na našem prahu objevil Matěj s prosbou, jestli by ho mamka nepřipravila na opravnou maturitní zkoušku z češtiny. Mamka souhlasila, a díky tomu jsme se s Matějem vídali celkem pravidelně.

Návrat sestry

Občas u nás po doučování zůstal a dali jsme si spolu oběd nebo svačinu. Trávili jsme spolu docela dost času. Myslela jsem si, že budeme pár. Všechno tomu nasvědčovalo, tedy do chvíle, než se vrátila domů na konci léta Kamila.

Téměř celé prázdniny strávila u naší tety na statku v jižních Čechách, kde byla na brigádě. Od chvíle, kdy se objevila, jsem přestala existovat.

Ukradla mi ho!

Ti dva se do sebe okamžitě zamilovali a od prvního setkání se od sebe nehnuli ani na krok. Nenáviděla jsem ji! Jak mi to mohla udělat? Jediný kluk, o kterého jsem stála, a ona mi ho vzala! Doufala jsem, že se brzy rozejdou, vlastně jsem si to vroucně přála.

Jenže jsem měla smůlu. Po dvou letech chození přišel Matěj jednoho dne k nám domů a požádal tátu o sestřinu ruku. V tu chvíli se mi zhroutil svět. Svatba byla do roka, jak se sluší a patří. Všichni byli z Kamily celí pryč. Jen já ne. Čekala jsem na vhodnou chvíli, abych jí oplatila stejnou mincí.

Pomstu jsem si vychutnala

Po obřadu byla hostina a potom takový ten běžný program. Všichni hodně pili, včetně čerstvě ženatého Matěje. Krátce před půlnocí už měl vážně dost a sotva se držel na nohou. Zatáhla jsem ho do stodoly a svedla ho.

Vůbec se nebránil. K mé radosti začala po chvíli Kamila svého muže hledat a našla ho se mnou polonahého a ve vřelém objetí. Přiznávám, že mi její slzy a hysterický pláč udělaly dobře na duši. Vrátila jsem jí konečně to, že mi vzala lásku mého života.

Čekala jsem, že se nechá záhy rozvést, jenže to by asi nebyla ona, kdyby se k Matějovi nezachovala velkoryse. Prý že byl opilý a ani nevěděl, co dělá. Jemu odpustila, ale se mnou řadu let nepromluvila.

Lucie J. (54), Poděbrady

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden