Můj čas na kafíčko

Celerový krém

Celer je levná, v kuchyni občas zanedbávaná surovina. V této polévce hraje hlavní roli. Můžete do ní přidat i čerstvý fenykl, bude pak mnohem aromatičtější. Místo toustů přidejte na kousky nakrájenou opečenou slaninu.

Ingredience: 4 porce

● 1 velká hlávka celeru
● 2 brambory
● 1 svazek jarních cibulek
● 1 lžička drceného kmínu
● 1 l zeleninového vývaru
● sůl
● pepř
● 1 lžíce másla
● 100 ml smetany
● opečené tousty

Postup:

Jarní cibulky nakrájejte na kolečka, zelené části nechte stranou. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm bílé části cibulek. Po chvíli přisypte kmín, promíchejte a nechte rozvonět.

Přidejte nakrájené brambory, celer, tymián, vše dobře promíchejte a zalejte vývarem. Polévku přiveďte k varu a vařte, dokud není zelenina měkká.

Poté ji tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Podle chuti ji osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a na každou porci přilejte trochu smetany a dozdobte opečeným toustem a nakrájenou natí cibulek.

Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 25 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden