Můj kousek štěstí

Celulitida. Proč vás trápí a jak se jí zbavit

Celulitida má mnoho příčin. Často je velmi těžké určit, která z nich je právě u vás dominantní. Pomerančové kůže se nezbavíte jen tím, že přestanete kouřit. Nebo že začnete pouze chodit na speciální masáže. Je třeba hledat příčinu a změnit svůj zavedený životní styl.

Celulitida vzniká hromaděním tukové tkáně v podkoží. Jednou z hlavních příčin jejího následného rozšíření bývá nadváha. Důvod je jasný. Platí totiž pravidlo, že čím více máte v podkoží tuku, tím viditelnější dolíčky jsou. Nemusíte ale být hned obézní, někdy totiž stačí jen pár kilo navíc. Nejčastěji se to týká zadečku, paží nebo břicha. Zhoršený stav celulitidy pramení i ze stárnutí a ochabování podkožního vaziva. V pokročilejším věku není vazivo tak pevné a dolíčky jsou tím pádem viditelnější. Tady pomůže pravidelné cvičení v kombinaci s otužováním, návštěvou sauny i cílené masáže, případně na vaši celulitidě zapracují i zpevňujícími krémy.

Pozor na hromadění toxinů v organismu

Nezdravá strava, vysoká konzumace sacharidů, kouření, nadměrné pití kávy a sladkých barevných limonád. To všechno naše tělo znečišťuje. A má vliv na stav pomerančové kůže. Jídelníček proto významně může ovlivnit to, jak se s tímto problémem poperete.

Pohyb a sedavé zaměstnání

Dolíčky na kůži vznikají také z nedostatku pohybu. Nejčastějším spouštěčem je sedavé zaměstnání nevyvážené pravidelným cvičením či každodenní rychlou chůzí. Tohle všechno dohromady vede k nedostatečnému proudění životně nezbytné lymfy, která toxiny z těla vyplavuje. A problém je na světě raz dva! Hormony, náš nepřítel Mezi odborníky se také vznik celulitidy často přičítá antikoncepci. To je sice možné, ale na druhou stranu, ruku na srdce, všechno se na hormony a genetiku svádět nedá. Na nehezký vzhled pokožky mohou mít vliv i přirozené výkyvy hormonální hladiny v pubertě, přechodu nebo těhotenství.

Co dělat na začátku

Pokud se problému chcete opravdu zbavit, hledejte nejprve jeho příčinu. U sebe. Zkuste se zamyslet nad tím, jak trávíte svůj den a jaký máte životní styl. To, co na vás z výše uvedeného nejvíce sedí, bude pravděpodobně také hlavní příčinou faktu, že trpíte celulitidou. A s tím začněte pracovat.Uvidíte, že stav vaší pokožky se výrazně změní.

Ukliďte si v těle

Čím tělu rozhodně neuškodíte, ať je příčina vaší celulitidy jakákoli, je, že přestanete zanášet tělo toxiny. Kofein sice pomáhá zevně, ale nadměrné pití kávy je také na škodu. Jeden šálek denně určitě nevadí. Určitě dodržujte pitný režim. Dostatek tekutin pomáhá čistit organismus. Vsaďte na obyčejnou čistou vodu nebo neslazený zelený čaj.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden