Moje sladké tajemství

Černé uhlí pro zdraví i krásu

Všestranný přírodní lék, který umí tělo vyčistit od nepřátelských bakterií stejně jako vytáhnout nečistoty z pleti. Černé uhlí.

Aktivní uhlí vzniká spalováním organických materiálů, jako je dřevo nebo skořápky z ořechů. Dříve se mu říkalo živočišné uhlí, protože se vyrábělo spalováním zvířecích kostí.

To už dnes neplatí, protože se přišlo na to, že živočišné uhlí obsahuje řadu nebezpečných látek. Jeho účinky jsou však zachovány.

Ulevuje od plynatosti

Léčba aktivním uhlím pomáhá zmírnit příznaky nadýmání. Užívejte ho nejméně půl hodiny před jídlem a půl hodiny po něm. Je také známé při boji s průjmem. Odvádí z těla nečistoty a váže na sebe bakterie.

Studie také ukazují, že je černé uhlí pomocníkem při boji s cholesterolem. Šetří i práci ledvinám, protože snižuje hladinu kyseliny močové v krvi. Poraďte se se svým lékařem, zda by pro vás uhlí nebylo vhodnou léčbou při onemocnění ledvin.

Na pleť i na zuby

Možná jste zaznamenali, že se uhlí dostává i do kosmetických přípravků. Pleťové masky s uhlím umějí zbavit pleť ucpaných pórů a nečistot, zubní pasty zase bělí zuby.

Čisticí masku si můžete vyrobit i sami doma. Stačí rozdrtit pár tablet uhlí a smíchat s troškou vody. Směs pak naneste na pleť a nechte působit 15–20 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden