Můj kousek štěstí

Červená řepa zahání zimní únavu

Zejména v dnešní době by se měla vrátit na náš stůl. Patří totiž mezi největší bojovníky proti rakovině střev. Odstraňuje také zácpu a zpevňuje pleť.

Léčivé účinky červené řepy se zvyšují, pokud se konzumuje syrová. Vylučuje sůl z těla, pomáhá při rekonvalescenci po borelioze a klíšťové encefalitidě a má pozitivní vliv na zrak. Podporuje růst buněk a opravuje jejich jádra. Aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zlepšuje zásobování buněk kyslíkem.n Vyvolává optimističtější náladu, zbavuje střeva jedovatých látek a odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště z mozku.

Nejlepší je šťáva?

Jezte nejlépe syrovou řepu nebo šťávy z organické řepy. Ve vařené řepě se obsah užitečných látek rapidně snižuje. Na dobré čištění střev byste každý den měli vypít skleničku šťávy z červené řepy, kterou můžete doplnit šťávou z jablek. Pokud vás trápí vysoký tlak, vyzkoušejte skleničku šťávy se lžící medu. Na chřipku nebo angínu si můžete odšťavnit deset řep, dvě mrkve a kousek celeru. Léčivé účinky šťávy také pomáhají překonat potíže, které v těle vyvolává menopauza, šťáva upravuje krevní oběh, má močopudné účinky a povzbuzuje metabolismus. Pokud potřebujete dobrého pomocníka při hubnutí, tuto roli docela dobře může plnit salát, který uděláte ze třech uvařených řep, jedné cibule a jedné velké rychlokvašky. Jediný, kdo by si při konzumaci červené řepy měl dávat pozor, je diabetik. Obsahuje vyšší množství sacharidů, tudíž by v jeho jídelníčku měla být zastoupena s rozumem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden