Moje sladké tajemství

Červená roláda pro romantiky

Suroviny:  250 g sýru mascarpone  2 lžíce moučkového cukru  2 lžíce bílého jogurtu  60 g másla  150 g cukru krupice  1 vejce  125 g polohrubé mouky  špetka soli  125 ml podmáslí  ½ lžičky octa a jedlé sody  1 červené potravinářské barvivo

Postup: Máslo s krupicovým cukrem vyšleháme a do pěny zašleháme vejce.

Do základu střídavě po troškách šlehačem zapravíme směs mouky se solí a podmáslím pokojové teploty obarveném na červeno. Nakonec zašleháme vodu smíchanou s octem. Vypracované těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 10 minut.

Upečený plát i s podkladovým papírem ihned překlopíme na čistý arch papíru, společně zarolujeme a necháme vychladnout. Poté plát rozrolujeme, naneseme náplň vymíchanou ze všech předepsaných ingrediencí a znovu opatrně zarolujeme. Dozdobit můžeme oblíbeným ovocem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden