Moje sladké tajemství

Česnek a cibuli se vyplatí mít vždy po ruce

V poslední době přibývá zbytečného užívání antibiotik. My vám teď představíme kuchyňské plodiny, které dokáží spolehlivě zlikvidovat viry, bakterie i plísně,  a nemají vedlejší účinky.

Obyčejná kuchyňská cibule spolehlivě potlačuje množení bakterií, zásobuje tělo vitamíny a ulehčuje vykašlávání. Při tak častém a nepříjemném nachlazení je levným a účinným lékem, který máme zpravidla hned po ruce, tedy ve spíži. Cibule působí jako antibiotikum, jen bez vedlejších účinků. Je také pomocníkem při celé řadě dalších obtíží.

Obsahuje mnoho vitaminu C

Cibule totiž obsahuje nejen mnoho vitamínu C, který je nezbytný pro obranyschopnost organismu, ale i vitamíny skupiny B, které udržují zdravý nervový systém, kůži i sliznice.

Cibule je také bohatá na flavonoidy, například quercetin, které působí v těle jako antioxidanty. Ty jsou zase nezbytné pro zachování zdraví a zmírňují projevy alergií. Dokonce mohou snižovat riziko některých nádorových onemocnění, obzvláště rakoviny žaludku a tlustého střeva.

Už jste vyzkoušeli cibulový sirup?

Na cibuli si nejčastěji vzpomeneme, když na nás takzvaně „něco leze“. Tehdy přichází na řadu starý, ale velmi osvědčený recept našich babiček, cibulový sirup. Pro jeho přípravu budete potřebovat jen 1 cibuli a med.

Cibuli nakrájejte na kolečka, vložte do misky a zakapejte medem. Přikryté nechte stát asi 2 hodiny. Cibule pustí do medu šťávu. Tekutinu podávejte po lžičkách. Z jedné cibule získáte množství sirupu na 1 den užívání.

 

Česnek působí proti zánětům v těle

Škrábe vás v krku a nemůžete se zbavit posledních zbytků nachlazení? Nebo chodíte na „malou“ mnohem častěji, než jste zvyklí? Ještě než zamíříte do lékárny, zkuste dát šanci obyčejnému česneku.

Ovšem tady je na místě malinko si připlatit a opatřit si česnek skutečně český. Česnek má totiž prokazatelně léčivé účinky na lidský organismus.

Jako přírodní antibiotikum přirozeně dezinfikuje, působí proti zánětu kdekoliv v těle a spolehlivě si poradí s mykózami a některými parazity. Za zmínku stojí i jeho antioxidační účinky a skutečnost, že celkově posiluje organismus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden