Můj čas na kafíčko

Česnek pro krásu? Umí vyhladit vrásky!

Česnek je nezastupitelný v kuchyni. Víte ale, že ho můžete použít i na podporu svého půvabu a mladšího vzhledu? Čistí póry a má skvělé antibakteriální účinky.

Pokud nepoužíváte česnek v boji proti upírům, můžete ho zařadit do své péče o krásu! Tato vytrvalá cibule pochází z Asie a ve většině starověkých civilizací se používala jako potravina nebo lék.

Dnes se česnek používá po celém světě a zdá se, že seznam jeho zdraví prospěšných látek se každou minutou rozšiřuje. S radostí tak můžeme říct, že dobrá pleť je na tomto seznamu. Díky svým vynikajícím antibakteriálním vlastnostem je česnek ideální ingrediencí pro obličej i tělo.

Kúra proti nevábným černým tečkám

Budete potřebovat:

2 rozdrcené stroužky česneku
1 polévkovou lžíci mletých ovesných vloček
1 kapku tea tree oleje
3 kapky citronové šťávy
1 polévkovou lžíci medu, aby vznikla pasta

Všechny přísady kromě medu smíchejte v malé misce a pak pomalu přidávejte med, dokud nebude konzistence viskózní. Naneste tenkou vrstvu pasty na čistou pokožku.

Poté, co ji necháte dvě minuty působit, jednu minutu jemně peelingujte obličej a poté opláchněte teplou vodou. Tuto masku používejte třikrát týdně, abyste viditelně snížila výskyt černých teček.

Čistič pórů z rajčat a česneku

Budete potřebovat:

1 středně velké rajče, rozmačkané nebo vymačkané v odšťavňovači
1 stroužek česneku, rozmačkaný

Rajče i česnek mají fantastické

antiseptické vlastnosti, takže jsou vhodnými ingrediencemi na ucpané pleťové póry. Smíchejte rozmačkané rajče a česnek a naneste tenkou vrstvu na obličej. Po 20 minutách si obličej omyjte vlažnou vodou a póry utěsněte závěrečným postříkáním studenou vodou.

Česneková kúra proti červeným skvrnám

Budete potřebovat:

1 stroužek syrového česneku
malý plastový sáček na zip na uskladnění česneku

Váš nejnovější bojovník proti pupínkům na vás celou dobu čekal v kuchyni! Pomocí samotného stroužku můžete ošetřit nečekané katastrofy na obličeji. Nakrájejte čerstvě oloupaný kousek česneku a potřete jím bolavé místo. Během chvíle užasnete nad tím, že zarudnutí i otoky zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Proč se kamarádit s česnekem

Účinná složka česneku je alicin. V přírodním léčitelství je doporučován ke snížení rizika cévních a srdečních nemocí, k posílení imunity i jako antiseptikum.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden